Країни змінюють свої назви, території, статус. Але будь-який момент історії залишає власний відбиток. В першу чергу це власні гроші. Наприклад, в каталозі https://skupkamonet.com.ua/uk/moneti-prussiyi-228 ви зможете знайти монети Пруссії, а саму країну на карті сучасності вже не побачите.

Пруссія була державою в Центральній Європі, яка існувала з 1525 по 1947 рік. Її заснував Альбрехт Гогенцоллерн, маркграф Бранденбурга, який прийняв лютеранство в 1525 році. Ця релігійна течія дала Країні нову силу і єдність. Вона стала однією з наймогутніших держав у Європі.

Держава досягла свого піка під час правління Фрідріха Великого (1740-1786). Правитель був великим полководцем і політиком. Він розширив Пруссію за рахунок воєн і дипломатії, яка також стала однією з найбільш просвітницьких держав у Європі.

Країна і надалі вела активну політику, брала участь у багатьох війнах, включаючи Наполеонівські війни та Першу світову війну.

Після поразки в Першій світовій війні Пруссія була ліквідована. Однак її спадщина продовжує відчуватися в сучасній Німеччині.

Відомі монети Пруссії

Країна за близько 400 років свого існування випустила широкий спектр монет, від простих зразків раннього Нового часу до складних та вишуканих екземплярів XIX століття. Деякі з найвідоміших серед них:

  • 1 taler Фрідріха Великого (1740) є одним із найвідоміших образів цього славетного правителя. На аверсі монети зображений портрет короля, а на реверсі — його девіз "Regimine et libertate" (Правління і свобода).
  • 1 taler Фрідріха Вільгельма III (1797) є ще одним чудовим прикладом прусського монетного мистецтва. На реверсі зображено герб Пруссії.
  • 1 марка Німецької імперії (1871) випущена після створення Німецької імперії в 1871 році. На аверсі монети зображений одноголовий орел, а на реверсі - Вільгельм I, перший імператор Німеччини.

Також ви можете купити інші монети Пруссії, що належать до більш пізнього періоду її історії. На порталі https://skupkamonet.com.ua/uk/6-pro-nas надана докладна інформація про роботу сервісу, можливість купівлі, продажів чи оцінки лотів онлайн. Переходьте за посиланням та додавайте сайт в обрані. Так ви будете вчасно мати інформацію про нові надходження. Ваша колекція отримає більше шансів поповнитися коштом крутих історичних та колекційних монет зі всього світу.